Een veelgestelde vraag

Wat doe je NIET als huishoudelijke hulp?

Je zorgt samen met de cliënt voor een schoon en leefbaar huis. Dit houdt in dat alle huishoudelijke taken van een thuishulp in de leefvertrekken van een woning uitgevoerd worden. Dit zijn de ruimtes die dagelijks of in ieder geval meerdere keren per week gebruikt worden. De aangrenzende hal, overloop en trap vallen daar ook onder.

De ruimtes van de woning die niet onder het dagelijks gebruik vallen. Of die niet een aantal keer per week gebruikt worden, vallen dan onder incidentele taken. Dit zijn allemaal werkzaamheden die in het zorgplan beschreven staan.

Het is daarnaast ook belangrijk om te weten dat het altijd om de ‘binnenkant’ van een huis gaat. Dat betekent dus automatisch dat het onderhoud van een tuin, de stoep buiten aanvegen, of de ramen aan de buitenzijde lappen niet onder de huishoudelijke ondersteuning vallen.

Mogelijke taken zoals kleine boodschappen in de buurt doen, de auto wassen, of meehelpen bij een verhuizing horen dus ook niet tot de standaardtaken van een huishoudelijke hulp. Dat geldt ook voor het voorbereiden van voedsel en andere hulp van de thuiszorg.

Als er daarnaast bijvoorbeeld hulp bij het eten nodig is. Assistentie bij het douchen, aankleden of een toiletbezoek. Dan kan dit uiteraard ook via de thuiszorg. Maar dit is echter geen huishoudelijke ondersteuning, maar is hulp bij de persoonlijke verzorging. Dat valt dus niet onder de taken van een thuishulp, maar is voor een andere thuiszorgwerker.

Wil je dit onderwerp op je gemak nalezen? Dat kan! Download dan hieronder het PDF document.

Gerelateerde veelgestelde vragen

Bij ThuiszorgInHolland geloven wij in een toekomst waarin thuisondersteuning en huishoudelijke hulp centraal staan voor het welzijn van onze cliënten. Onze visie is gericht op het aanbieden van hoogwaardige, persoonlijke zorg op maat en het stimuleren van zelfredzaamheid.

We erkennen het belang van werken in de thuiszorg en streven ernaar om ons team van thuishulpen en medewerkers thuiszorg uit te breiden om aan de groeiende behoeften van onze cliënten te voldoen. Dit doen we door regelmatig vacatures aan te bieden en het creëren van bijbanen voor gemotiveerde kandidaten die een verschil willen maken in de levens van anderen.

Daarnaast zetten wij ons in voor de professionele ontwikkeling van onze medewerkers. We bieden schaal thuiszorg en schaal huishoudelijke hulp aan om de kwaliteit en het niveau van onze diensten te waarborgen. Door onze medewerkers continu bij te scholen en te ondersteunen, zorgen wij voor een optimale thuisondersteuning voor onze cliënten.

Bij ThuiszorgInHolland is ons doel om een betrouwbare en toegankelijke partner te zijn voor iedereen die zorg nodig heeft. Wij blijven innoveren en ons aanpassen aan de veranderende behoeften van onze cliënten om hen de best mogelijke zorg te bieden, nu en in de toekomst.

Het werk als hulp bij het huishouden is heel dankbaar werk. Als zorgprofessional ben je dan ook één van de hoekstenen binnen onze zorgzame maatschappij.

Sommigen personen denken dat het werken als hulp bij het huishouden saai is. Maar dat is absoluut niet zo. Het is zonder twijfel leuk en afwisselend. Het is bovendien fijn dat je iemand in zijn of haar persoonlijke omgeving van dienst kan zijn.

Het werken in de zorg kan daarnaast ook gezellig zijn. En af en toe een grapje maken hoort er uiteraard ook bij! Veel hulpen vinden ook dat hun werk belangrijk is. Je bouwt immers een fijne band met jouw cliënten op. De cliënten staan al uit te kijken naar jouw komst. Jij bent voor hen een luisterend oor en bij sommige cliënten zelfs de enige persoon die daar over de vloer komt!

Het werken als huishoudelijke hulp bij Thuiszorg In Holland is een super flexibele, parttime baan. Je kunt in veel gevallen zelf compleet jouw uren inplannen. En de zorg die er gewoonlijk verleend wordt, vindt overdag van maandag tot en met vrijdag plaats. Zo heb je door de week en in het weekend nog voldoende tijd om je leven naar wens met andere activiteiten in te vullen. Meer weten over het werken bij Thuiszorg In Holland? Bekijk

Ben jij op zoek naar een baan als thuiszorg medewerker, huishoudelijke hulp of schoonmaker in de regio Amsterdam? Dan is ThuiszorgInHolland op zoek naar jou!
Als thuiszorg medewerker kun je flexibel werken, op basis van wanneer jij beschikbaar bent. Onze beloning varieert van €12,25 tot €15,22 bruto per uur, afhankelijk van jouw ervaring.
Daarnaast krijg je 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
Ook kun je geld verdienen terwijl je beweegt, want we bieden een fietsvergoeding van €1,33 netto per gewerkte dag.

Het werk is wijkgericht, dus je werkt lekker dicht bij huis. Hierdoor kun je echt iets betekenen voor je medemens.
Daarnaast kun je zelfstandig werken, in overleg met de cliënt en er is een ondersteuningsplan beschikbaar.

Om in aanmerking te komen voor deze baan, is het noodzakelijk dat je woont in Amsterdam en beschikt over een mobiele telefoon met internet.
We verwachten ook dat je betrouwbaar, respectvol, behulpzaam bent en goed Nederlands spreekt en verstaat.

Dus, ben jij per direct op zoek naar een parttime baan als huishoudelijke hulp of schoonmaker?
Kijk dan nu naar onze vacatures in de thuiszorg en maak deel uit van ons team van huishoudelijke medewerkers.
Hierdoor kun je je salarisschaal binnen de CAO VVT huishoudelijke hulp

Hoe om te gaan met stress en werkdruk in de thuiszorg?

Werken in de thuiszorg is een dankbare taak. Het ondersteunen in het huishouden draagt bij aan het levensgeluk van de cliënt en geeft veel voldoening. Maar het kan ook gepaard gaan met stress en werkdruk. Hoe ga je hiermee om?

Zorg voor een goede planning

Een goede planning is essentieel om stress en werkdruk te verminderen. Bij ThuiszorgInHolland kun je zelf aangeven welke vaste dagdelen je beschikbaar bent en roosteren wij cliënten in aan de hand daarvan. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en kun je je werkzaamheden goed plannen.

Houd je aan de werkafspraken

Om werkdruk te verminderen is het belangrijk om je aan de werkafspraken te houden. Zo werk je zelfstandig volgens de afspraken met de cliënt en de richtlijnen die je vanuit ThuiszorgInHolland ontvangt. Onze zorgcoördinatoren en kantoormedewerkers helpen je bij vragen.

Optimaliseer je kennis en kunde

Bij ThuiszorgInHolland kun je jouw kennis en kunde zelfstandig optimaliseren via de TIH academie, een online platform met nuttige informatie over werken in de thuiszorg. Zo kun je jezelf blijven ontwikkelen en kun je je werkzaamheden nog beter uitvoeren.

Denk aan de voordelen

Werk in de thuiszorg biedt veel voordelen. Je werkt bijvoorbeeld wijkgericht, waardoor de cliënten dicht in de buurt wonen. Ook werk je zelfstandig, volgens de afspraken met de cliënt en de richtlijnen die je vanuit ThuiszorgInHolland ontvangt. Bij ThuiszorgInHolland proberen wij zo goed mogelijk aan jouw beschikbaarheid tegemoet te komen en kun je daarnaast altijd extra uren werken.

Kortom, werken in de thuiszorg kan gepaard gaan met stress en werkdruk, maar door een goede planning, het volgen van werkafspraken, het optimaliseren van je kennis en kunde en aan de voordelen te denken kun je stress en werkdruk verminderen.

Dankbare taak als huishoudelijke ondersteuner

Bij ThuiszorgInHolland dragen onze medewerkers door het ondersteunen in het huishouden bij aan een stukje levensgeluk van de cliënt. Dit maakt werken in de thuiszorg enorm dankbaar.

Iedere cliënt ontvangt een aantal uren in de week huishoudelijke ondersteuning. Het doel van de werkzaamheden is het realiseren van een schoon en leefbaar huis. Als huishoudelijke ondersteuner is het daarbij belangrijk om dienstverlenend te zijn en oog en aandacht te hebben voor het welzijn en welbevinden van de cliënten. Sociale vaardigheden zijn van groot belang.

Bij ThuiszorgInHolland vinden we het belangrijk om onze medewerkers flexibiliteit te bieden bij het werken in de thuiszorg. Zo kun je zelf aangeven welke vaste dagdelen je beschikbaar bent en roosteren wij cliënten in aan de hand daarvan. Ook kun je bijvoorbeeld extra uren werken of jezelf blijven ontwikkelen via de TIH Academie en de mogelijkheid tot vervanging bij (zieke) collega’s.

Contact

Wil je meer informatie over werken in de thuiszorg bij ThuiszorgInHolland? Neem dan contact met ons op via de live chat of bel ons op 088 – 99 11 300.

In Haarlem, als huishoudelijke hulp, is het belangrijk om de richtlijnen van het RIVM te volgen in verband met corona.
Bij aankomst bij een cliënt stel je jezelf voor zonder handen te schudden en hou je minimaal 1,5 meter afstand.
Vraag altijd om de zorgmap en volg de werkzaamheden die daarin staan aangegeven. Houd rekening met eventuele aanpassingen in overleg met de cliënt.
Werk van boven naar beneden bij het schoonmaken. Gebruik de juiste materialen, zoals een trap in plaats van een stoel.
Standaard taken zijn afstoffen, stofzuigen, schoonmaken van het sanitair en keuken, en eventueel dweilen.
Let op het gebruik van verschillende doekjes voor keuken en sanitair en vermijd het gebruik van bleek.
Controleer aan het einde van de dienst of alles is opgeruimd. Vul de presentielijst in en onderteken deze samen met de cliënt.
Realiseer je dat elke woning anders is en iedere cliënt juiste hulp nodig heeft om zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Omgaan met weerstand bij het accepteren van hulp

Introductie

Wanneer je in de huishoudelijke thuiszorg werkt, kan het voorkomen dat cliënten weerstand bieden bij het accepteren van hulp. Het kan frustrerend zijn wanneer je je uiterste best doet om te helpen en je inspanningen niet worden gewaardeerd. Het is echter belangrijk om te onthouden dat er vaak een reden is waarom cliënten weerstand bieden. In dit artikel bespreken we verschillende manieren waarop je kunt omgaan met weerstand bij het accepteren van hulp.

Bied empathie en begrip

Een van de beste manieren om met weerstand om te gaan, is door empathie en begrip te bieden. Probeer te achterhalen wat de redenen zijn achter de weerstand en neem deze serieus. Mogelijk is de cliënt bang om de controle te verliezen of voelen ze zich niet op hun gemak bij het hebben van een vreemde in hun huis. Het is belangrijk om deze gevoelens serieus te nemen en ze te adresseren. Door een empathische houding aan te nemen en te luisteren naar de zorgen van de cliënt, kun je het vertrouwen winnen en de weerstand verminderen.

Maak de cliënt deel van het proces

Een andere manier om weerstand te verminderen, is door de cliënt deel te maken van het proces. In sommige gevallen kan het helpen om de cliënt zelf te laten bepalen wat ze willen dat er gebeurt. Zo kun je samen tot een oplossing komen die voor beide partijen goed werkt.

Benadruk de voordelen van hulp

In veel gevallen is weerstand het gevolg van een gebrek aan begrip. Cliënten kunnen het idee hebben dat hulp betekent dat ze hun waardigheid verliezen of dat ze afhankelijk worden van anderen. Om deze zorgen weg te nemen, is het belangrijk om de voordelen van hulp te benadrukken. Leg uit dat huishoudelijke ondersteuning bijdraagt aan een schoner en leefbaarder huis en dat het de cliënt in staat stelt om zich te concentreren op andere aspecten van hun leven.

De voordelen van werken in de huishoudelijke thuiszorg

Wanneer je werkt in de huishoudelijke thuiszorg, draag je bij aan een stukje levensgeluk van de cliënt. Onze medewerkers ervaren het werk als dankbaar en zinvol. Hier zijn enkele voordelen van werken in de huishoudelijke thuiszorg:

Een schoon en leefbaar huis

Iedere cliënt ontvangt een aantal uren huishoudelijke ondersteuning. Het doel van deze werkzaamheden is het realiseren van een schoon en leefbaar huis. Dit is niet alleen voor de cliënt van belang, maar ook voor de medewerker. Het is fijn om te werken in een schone en hygiënische omgeving.

Flexibele werktijden en vaste cliënten

Als medewerker in de huishoudelijke thuiszorg bepaal je zelf welke dagdelen je beschikbaar bent. Aan de hand daarvan word je ingeroosterd bij vaste cliënten. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om extra uren te werken.

Beschikbaarheid en wijkgericht werken

We proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan jouw beschikbaarheid. Mocht je nog beschikbaarheid hebben naast je vaste cliënten, dan kun je ingeroosterd worden ter vervanging van een zieke collega. Daarnaast is het wijkgericht werken een groot voordeel van werken in de huishoudelijke thuiszorg. De meeste cliënten wonen namelijk dicht in de buurt van jouw woonadres, waardoor je direct naar de cliënten gaat en niet langs kantoor hoeft.

Zelfstandig werken met ondersteuning

Als medewerker in de huishoudelijke thuiszorg werk je zelfstandig, maar je staat er niet alleen voor. Onze zorgcoördinatoren en kantoormedewerkers helpen je bij vragen en je hebt toegang tot het medewerkersportaal en de TIH Academie.

Conclusie

Het omgaan met weerstand bij het accepteren van hulp is van groot belang in de huishoudelijke thuiszorg. Door empathie en begrip te bieden, de cliënt deel te maken van het proces en de voordelen van hulp te benadrukken, kun je de weerstand verminderen. Werken in de huishoudelijke thuiszorg heeft vele voordelen, zoals flexibele werktijden, wijkgericht werken en zelfstandig werken met ondersteuning.

Veelgestelde vragen

Wat doet ThuiszorgInHolland?

ThuiszorgInHolland biedt huishoudelijke ondersteuning aan cliënten in hun thuissituatie. We dragen bij aan een stukje levensgeluk van de cliënt door het ondersteunen in het huishouden.

Wat zijn de werktijden in de huishoudelijke thuiszorg?

De ondersteuning wordt gewoonlijk verleend van maandag tot en met vrijdag tussen 07:30 en 17:00 en zaterdagochtend tussen 07:30 en 12:00.

Is het mogelijk om extra uren te werken?

Naast vaste cliënten waar je wekelijks of 2-wekelijks komt, is er altijd de mogelijkheid om extra uren te werken. Mocht je nog beschikbare uren hebben naast jouw vaste cliënten dan kunnen we je inroosteren ter vervanging van een (zieke) collega.

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in werken in de huishoudelijke thuiszorg of heb je vragen over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op via live chat.

Als huishoudelijke hulp in Amsterdam, ben je verantwoordelijk voor het verrichten van huishoudelijke taken voor cliënten in hun eigen woning.
Voordat je begint met je werkzaamheden, stel je je eerst voor aan de cliënt en vraag je naar de zorgmap. In deze map staat een overzicht van de taken die wekelijks uitgevoerd moeten worden.
Het is ook mogelijk om in overleg met de cliënt dingen aan te passen.
Tijdens de uitvoering van je taken let je extra op de hygiëne en houd je anderhalve meter afstand tot de cliënt.
Je volgt daarbij de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
De standaard werkzaamheden omvatten het stofzuigen, dweilen, schoonmaken van badkamers en keukens.
Bij het schoonmaken van het sanitair gebruik je geen bleek en zorg je ervoor dat je voor de keuken en het sanitair niet dezelfde doekjes gebruikt.
Het is belangrijk om altijd veilig te werken, dus gebruik je bijvoorbeeld een trap en geen stoel om op te staan.
Bij het schoonmaken werk je van boven naar beneden. Het is niet nodig om wekelijks de binnen ramen te lappen, maar dit kan wel een onderdeel zijn van de werkzaamheden.
Aan het einde van de dienst rond je de was af, ruim je de schoonmaakmaterialen op en pak je de zorgmap om de presentielijst in te vullen en te ondertekenen samen met de cliënt.
Houd er rekening mee dat elk huis anders is en dat niet altijd alles even netjes is.
Toch is het belangrijk om iedere cliënt de juiste hulp te bieden om zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Ben jij op zoek naar een baan als thuiszorg medewerker, huishoudelijke hulp of schoonmaker in de regio Haarlem?
Dan is ThuiszorgInHolland op zoek naar jou!
Als thuiszorg medewerker kun je flexibel werken, op basis van wanneer jij beschikbaar bent.
Onze beloning varieert van €12,25 tot €15,22 bruto per uur, afhankelijk van jouw ervaring.
Bovendien krijg je 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
Ook kun je geld verdienen terwijl je beweegt, want we bieden een fietsvergoeding van €1,33 netto per gewerkte dag.

Het werk is wijkgericht, dus je werkt lekker dicht bij huis. Hierdoor kun je echt iets betekenen voor je medemens.
Daarnaast kun je zelfstandig werken, in overleg met de cliënt en er is een ondersteuningsplan beschikbaar.

Om in aanmerking te komen voor deze baan, is het noodzakelijk dat je woont in Haarlem en beschikt over een mobiele telefoon met internet.
We verwachten ook dat je betrouwbaar, respectvol, behulpzaam bent en goed Nederlands spreekt en verstaat.

Dus, ben jij per direct op zoek naar een parttime baan als huishoudelijke hulp of schoonmaker?
Kijk dan nu naar onze vacatures in de thuiszorg en maak deel uit van ons team van huishoudelijke medewerkers.
Hierdoor kun je je salarisschaal binnen de CAO voor de verpleeg- en verzorgingshuizen verhogen!

De CAO VVT en leefbaar salaris voor huishoudelijke hulpen in de thuiszorg

Hoe zorgt de CAO VVT ervoor dat huishoudelijke hulpen in de thuiszorg een leefbaar salaris ontvangen?

De CAO VVT (Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg) is een collectieve arbeidsovereenkomst die afspraken maakt over arbeidsvoorwaarden in de zorgsector. Ook huishoudelijke hulpen in de thuiszorg zijn hierbij betrokken. Dankzij de CAO VVT ontvangen zij een salaris dat volgens de normen van de zorgsector past bij het belangrijke werk dat zij verrichten.

Het belang van huishoudelijke ondersteuning in de thuiszorg

Huishoudelijke hulpen in de thuiszorg dragen bij aan het levensgeluk van de cliënt. Door het verzorgen van een schoon en leefbaar huis creëren zij een plezierigere leefomgeving voor ouderen en andere hulpbehoevenden. Dit dankbare werk vraagt natuurlijk om een passend salaris, dat in overeenstemming is met de kwaliteit van de geleverde diensten.

Werken als huishoudelijke hulp in de thuiszorg

Wanneer je als huishoudelijke hulp aan de slag wilt gaan in de thuiszorg zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo dien je te beschikken over een dienstverlenende instelling en goede sociale vaardigheden. Ook dient de ondersteuning plaats te vinden binnen vastgestelde werktijden van maandag tot en met vrijdag tussen 07:30 en 17:00 en zaterdagochtend tussen 07:30 en 12:00. Wijkgericht werken is daarbij een vereiste, net als zelfstandigheid en het vermogen om eventuele vragen te stellen aan zorgcoördinatoren en kantoormedewerkers.

De voordelen van werken bij ThuiszorgInHolland

ThuiszorgInHolland biedt huishoudelijke hulpen in de thuiszorg de mogelijkheid om flexibel te werken. Werkdagen worden in overleg met de cliënt vastgesteld, waardoor het mogelijk is om eigen beschikbaarheid en vaste cliënten op elkaar af te stemmen. Naast extra uren is het ook mogelijk om via het medewerkersportaal van TIH Academie kennis en kunde te optimaliseren.

Contact met ThuiszorgInHolland

Heb je interesse om als huishoudelijke hulp in de thuiszorg aan de slag te gaan bij ThuiszorgInHolland? Ga dan naar onze website en zoek een vacature die past bij jouw voorkeuren en beschikbaarheid. Via onze live chat kun je direct terecht met eventuele vragen, maar je kunt ons ook mailen via info@thuiszorginholland.nl of bellen op 088 – 99 11 300.

FAQ

1. Hoe meld ik mij aan voor een baan als huishoudelijke hulp in de thuiszorg?

Op de website van ThuiszorgInHolland kun je zoeken naar vacatures die passen bij jouw voorkeuren en beschikbaarheid. Solliciteren kan via de website, e-mail of telefonisch contact.

2. Hoe zit het met de werktijden als huishoudelijke hulp in de thuiszorg?

Er wordt ondersteuning verleend van maandag tot en met vrijdag tussen 07:30 en 17:00 en zaterdagochtend tussen 07:30 en 12:00. In overleg met de cliënt worden werkdagen vastgesteld.

3. Hoe kan ik mijn kennis en kunde optimaliseren als huishoudelijke hulp in de thuiszorg?

Je kunt via het medewerkersportaal van TIH Academie jouw kennis en kunde zelfstandig optimaliseren. Dit online platform biedt nuttige informatie over werken in de thuiszorg.

Over het algemeen wil iemand werk verrichten dat ertoe doet en waar men gelukkig van wordt. Het gaat hier om werk dat men leuk vindt en dat interessant plus zinvol is. Vooral dit laatste speelt in de thuiszorg een extra grote rol. Bijna alle personen die in de zorg werken, doen dit dan ook uit hun persoonlijke motivatie om mensen te helpen en halen daar voldoening uit.

De vergrijzing onder de Nederlandse bevolking zal de komende jaren sterk toenemen. De zorg voor ouderen verschuift daarnaast steeds meer naar een zorg aan huis. De meeste ouderen zullen lang zelfredzaam zijn, maar er zijn ook ouderen die thuis een ondersteuning of zorg nodig hebben. Voor het aantal mensen dat thuishulp nodig heeft zijn veel thuiszorgwerkers nodig.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de thuiszorg nu al één van de sectoren is waar de krapte op de arbeidsmarkt het meest zichtbaar is. Het tekort aan de juiste arbeidskrachten in deze sector is dan ook zeer groot.

Ondanks dat de zorgsector problemen van een hoge werkdruk met stress ondervindt. Blijft het voor veel zorgmedewerkers ontzettend belangrijk dat ze iets goeds voor andere mensen doen. Slecht gemotiveerde thuiszorgmedewerkers hebben ook zeker een negatief effect op de kwaliteit van de thuiszorg. En daarmee op de kwaliteit van ons gehele Nederlandse zorgstelsel.

Het behoud en tevreden houden van de goede thuiszorgmedewerkers is dus voor iedereen van groot belang! Het is de verantwoordelijkheid van de zorgverlenende organisatie, zoals ThuiszorginHolland, om ervoor te zorgen dat de zorgmedewerkers voor dit werk geschikt zijn. En dat ze daarin ook de ruimte krijgen om erin te excelleren.

Meer laden