Een veelgestelde vraag

Wat moet ik doen als ik ziek ben en niet kan werken als huishoudelijke hulp bij ThuiszorgInHolland?

Bij ThuiszorgInHolland begrijpen we dat ziekte onvermijdelijk is en dat uw gezondheid voorop staat. Als u als huishoudelijke hulp ziek bent en niet in staat bent om te werken, volgt u de volgende stappen:

1.Informeer ThuiszorgInHolland zo snel mogelijk over uw situatie. Neem contact op met uw contactpersoon of de planning van ThuiszorgInHolland en leg uit dat u ziek bent en niet in staat bent om uw thuisondersteuning taken uit te voeren.
2.Zorg voor een doktersverklaring indien nodig, vooral als uw ziekte langer duurt dan verwacht. Houd ThuiszorgInHolland op de hoogte van uw herstelproces.
3.ThuiszorgInHolland zal zorgen voor vervanging. Wij zullen proberen om een andere medewerker thuiszorg te vinden die uw cliënten kan ondersteunen bij hun huishoudelijke ondersteuning en schoonmaaktaken, zoals ramen lappen binnen en sanitair reinigen, tot u weer beter bent en kunt werken.

Bij ThuiszorgInHolland staan we voor kwalitatieve zorg en ondersteuning, en het welzijn van onze medewerkers is voor ons van groot belang. Neem de tijd om volledig te herstellen voordat u weer aan het werk gaat. Als u vragen of zorgen heeft over uw situatie, neem dan gerust contact op met uw contactpersoon bij ThuiszorgInHolland.

Wil je dit onderwerp op je gemak nalezen? Dat kan! Download dan hieronder het PDF document.

Gerelateerde veelgestelde vragen

Bij ThuiszorgInHolland zijn de belangrijkste competenties van een huishoudelijke hulp onder andere: schoonmaken, thuisondersteuning en sanitair reinigen. Onze medewerkers in de thuiszorg zijn deskundig op het gebied van huishoudelijke taken en zorgen voor een prettige, hygiënische leefomgeving. Wij bieden ondersteuning bij het schoonhouden van de woning, zoals het reinigen van sanitair en het afstoffen van meubels. Tevens staan onze medewerkers klaar om onze cliënten bij te staan met thuisondersteuning, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Naast de eerdergenoemde competenties, zijn er nog enkele andere belangrijke vaardigheden die we bij ThuiszorgInHolland van onze huishoudelijke hulpen verwachten. Zo is het van belang dat onze medewerkers communicatief vaardig zijn en goed kunnen omgaan met de wensen en behoeften van onze cliënten. Het opbouwen van vertrouwen en het bieden van een luisterend oor zijn essentieel in de relatie tussen de huishoudelijke hulp en de cliënt. Flexibiliteit is ook een gewaardeerde eigenschap bij ThuiszorgInHolland. Onze medewerkers moeten zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden en inspelen op de individuele behoeften van onze cliënten. Dit kan variëren van het ondersteunen bij huishoudelijke taken tot het bieden van gezelschap en emotionele ondersteuning.

ThuiszorgInHolland is op zoek naar huishoudelijke hulp in Haarlem.
De functie bestaat uit het uitvoeren van basis huishoudelijke taken, zoals schoonmaken en afstoffen.
Er is ook ruimte voor signalerende en aansturende taken en persoonlijke aandacht.
De werktijden zijn in overleg en kunnen oplopen tot maximaal 24 uur per week.
Het bruto uurloon volgens de CAO VVT 2023 salarisschalen huishoudelijke hulp ligt tussen € 12,25 en € 15,22 en er is een fietsvergoeding van netto € 1,23 per dag.
Bovendien ontvangt de hulp vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Ja, bij ThuiszorgInHolland bieden wij studenten de mogelijkheid om als huishoudelijke hulp aan de slag te gaan. Werken in de thuiszorg is een ideale bijbaan voor studenten die op zoek zijn naar flexibiliteit in hun werkschema. Bij ons kun je vacatures vinden voor diverse taken zoals schoonmaken, ramen lappen binnen en sanitair reinigen.

Om te solliciteren op een vacature thuishulp, kun je onze website bezoeken en het sollicitatieformulier invullen. Wij bieden huishoudelijke ondersteuning op basis van een schaal huishoudelijke hulp, wat betekent dat je salaris passend is bij je ervaring en vaardigheden. Als medewerker thuiszorg krijg je tevens de mogelijkheid om bij te dragen aan het welzijn van onze cliënten door hen te voorzien van een schoon en comfortabel huis.

Wij verwelkomen graag gemotiveerde studenten die interesse hebben in werken als huishoudelijk hulp en kijken uit naar je sollicitatie bij ThuiszorgInHolland.

De CAO VVT en leefbaar salaris voor huishoudelijke hulpen in de thuiszorg

Hoe zorgt de CAO VVT ervoor dat huishoudelijke hulpen in de thuiszorg een leefbaar salaris ontvangen?

De CAO VVT (Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg) is een collectieve arbeidsovereenkomst die afspraken maakt over arbeidsvoorwaarden in de zorgsector. Ook huishoudelijke hulpen in de thuiszorg zijn hierbij betrokken. Dankzij de CAO VVT ontvangen zij een salaris dat volgens de normen van de zorgsector past bij het belangrijke werk dat zij verrichten.

Het belang van huishoudelijke ondersteuning in de thuiszorg

Huishoudelijke hulpen in de thuiszorg dragen bij aan het levensgeluk van de cliënt. Door het verzorgen van een schoon en leefbaar huis creëren zij een plezierigere leefomgeving voor ouderen en andere hulpbehoevenden. Dit dankbare werk vraagt natuurlijk om een passend salaris, dat in overeenstemming is met de kwaliteit van de geleverde diensten.

Werken als huishoudelijke hulp in de thuiszorg

Wanneer je als huishoudelijke hulp aan de slag wilt gaan in de thuiszorg zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo dien je te beschikken over een dienstverlenende instelling en goede sociale vaardigheden. Ook dient de ondersteuning plaats te vinden binnen vastgestelde werktijden van maandag tot en met vrijdag tussen 07:30 en 17:00 en zaterdagochtend tussen 07:30 en 12:00. Wijkgericht werken is daarbij een vereiste, net als zelfstandigheid en het vermogen om eventuele vragen te stellen aan zorgcoördinatoren en kantoormedewerkers.

De voordelen van werken bij ThuiszorgInHolland

ThuiszorgInHolland biedt huishoudelijke hulpen in de thuiszorg de mogelijkheid om flexibel te werken. Werkdagen worden in overleg met de cliënt vastgesteld, waardoor het mogelijk is om eigen beschikbaarheid en vaste cliënten op elkaar af te stemmen. Naast extra uren is het ook mogelijk om via het medewerkersportaal van TIH Academie kennis en kunde te optimaliseren.

Contact met ThuiszorgInHolland

Heb je interesse om als huishoudelijke hulp in de thuiszorg aan de slag te gaan bij ThuiszorgInHolland? Ga dan naar onze website en zoek een vacature die past bij jouw voorkeuren en beschikbaarheid. Via onze live chat kun je direct terecht met eventuele vragen, maar je kunt ons ook mailen via info@thuiszorginholland.nl of bellen op 088 – 99 11 300.

FAQ

1. Hoe meld ik mij aan voor een baan als huishoudelijke hulp in de thuiszorg?

Op de website van ThuiszorgInHolland kun je zoeken naar vacatures die passen bij jouw voorkeuren en beschikbaarheid. Solliciteren kan via de website, e-mail of telefonisch contact.

2. Hoe zit het met de werktijden als huishoudelijke hulp in de thuiszorg?

Er wordt ondersteuning verleend van maandag tot en met vrijdag tussen 07:30 en 17:00 en zaterdagochtend tussen 07:30 en 12:00. In overleg met de cliënt worden werkdagen vastgesteld.

3. Hoe kan ik mijn kennis en kunde optimaliseren als huishoudelijke hulp in de thuiszorg?

Je kunt via het medewerkersportaal van TIH Academie jouw kennis en kunde zelfstandig optimaliseren. Dit online platform biedt nuttige informatie over werken in de thuiszorg.

Ben jij op zoek naar een baan als huishoudelijke hulp, thuiszorg medewerker, schoonmaker of werkster in Regio Eindhoven? Dan is ThuiszorgInHolland op zoek naar JOU! Bij ons kun je flexibel werken, op de tijden die jij beschikbaar bent. En het allerbelangrijkste: je krijgt een goed salaris! De salarisschaal voor huishoudelijke hulp volgens de CAO VVT 2023 ligt tussen € 12,25 en € 15,22 bruto per uur, afhankelijk van jouw ervaring. Daarbij krijg je ook nog 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Daarnaast krijg je ook nog geld voor het fietsen naar jouw cliënten, namelijk € 1,33 netto per gewerkte dag. Dit alles maakt het werken bij ThuiszorgInHolland een ideale combinatie met bijvoorbeeld je studie, gezin, andere bijbaan of spannende hobby’s. Daarnaast werk je wijkgericht, dus lekker dicht bij huis. En het allerleukste: je kunt echt iets betekenen voor je medemens! Wat we van jou verwachten is dat je woont in Eindhoven, in het bezit bent van een mobiele telefoon met internet, initiatief neemt en betrouwbaar, respectvol en behulpzaam bent. Je moet ook goed Nederlands verstaan en spreken. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kan onderdeel uitmaken van de procedure. Dus, ben jij op zoek naar een parttime baan als huishoudelijke hulp, per direct? Dan is ThuiszorgInHolland op zoek naar JOU!

Je zorgt samen met de cliënt voor een schoon en leefbaar huis. Dit houdt in dat alle huishoudelijke taken van een thuishulp in de leefvertrekken van een woning uitgevoerd worden. Dit zijn de ruimtes die dagelijks of in ieder geval meerdere keren per week gebruikt worden. De aangrenzende hal, overloop en trap vallen daar ook onder.

De ruimtes van de woning die niet onder het dagelijks gebruik vallen. Of die niet een aantal keer per week gebruikt worden, vallen dan onder incidentele taken. Dit zijn allemaal werkzaamheden die in het zorgplan beschreven staan.

Het is daarnaast ook belangrijk om te weten dat het altijd om de ‘binnenkant’ van een huis gaat. Dat betekent dus automatisch dat het onderhoud van een tuin, de stoep buiten aanvegen, of de ramen aan de buitenzijde lappen niet onder de huishoudelijke ondersteuning vallen.

Mogelijke taken zoals kleine boodschappen in de buurt doen, de auto wassen, of meehelpen bij een verhuizing horen dus ook niet tot de standaardtaken van een huishoudelijke hulp. Dat geldt ook voor het voorbereiden van voedsel en andere hulp van de thuiszorg.

Als er daarnaast bijvoorbeeld hulp bij het eten nodig is. Assistentie bij het douchen, aankleden of een toiletbezoek. Dan kan dit uiteraard ook via de thuiszorg. Maar dit is echter geen huishoudelijke ondersteuning, maar is hulp bij de persoonlijke verzorging. Dat valt dus niet onder de taken van een thuishulp, maar is voor een andere thuiszorgwerker.

Hoe kan ik me als huishoudelijke hulp verder ontwikkelen bij ThuiszorgInHolland?

Als je huishoudelijke hulp bent bij ThuiszorgInHolland, draag je bij aan het levensgeluk van cliënten door hen te ondersteunen in het huishouden. Belangrijk bij deze functie is dat je sociaal vaardig bent en oog hebt voor het welzijn en welbevinden van cliënten. Het is mogelijk om jezelf verder te ontwikkelen als huishoudelijke hulp bij ThuiszorgInHolland.

TIH Academie

Bij ThuiszorgInHolland hebben ze de TIH Academie. Dit is een online platform waar je als medewerker van ThuiszorgInHolland toegang toe hebt. Hier kun je je kennis en kunde zelfstandig optimaliseren en cursussen en opleidingen volgen die bij jou passen.

Bij de TIH Academie kun je onder andere nuttige informatie vinden over het werken in de thuiszorg. Dit helpt je bij de kennisopbouw en zorgt ervoor dat je jouw werk nog beter kunt uitvoeren. Je kunt altijd terecht bij je zorgcoördinator en kantoormedewerkers als je vragen hebt.

Doorgroeimogelijkheden

Bij ThuiszorgInHolland zijn er doorgroeimogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld solliciteren naar de functie van zorgcoördinator, waarbij je verantwoordelijk bent voor het inplannen van de huishoudelijke hulpen en het onderhouden van contact met de cliënten.

Vacatures

Als huishoudelijke hulp bij ThuiszorgInHolland ben je verzekerd van een flexibele parttime baan. Je kunt zelf aangeven welke dagen en dagdelen je beschikbaar bent en aan de hand daarvan wordt je ingeroosterd. Naast de vaste cliënten waar je wekelijks of 2-wekelijks naar toe gaat, zijn er ook mogelijkheden om extra uren te werken.

Ben je nog geen huishoudelijke hulp bij ThuiszorgInHolland, maar lijkt het je wel wat? Dan kun je bekijken of er huishoudelijke hulp vacatures beschikbaar zijn op de website van ThuiszorgInHolland.

Hoe zorgt ThuiszorgInHolland voor haar personeel?

ThuiszorgInHolland is een organisatie die waarde hecht aan haar personeel. Als huishoudelijke hulp bij ThuiszorgInHolland krijg je veel zelfstandigheid. Dit is echter niet het enige dat ThuiszorgInHolland doet om goed voor haar personeel te zorgen.

Flexibele baan

Als huishoudelijke hulp bij ThuiszorgInHolland heb je een flexibele en parttime baan. Je kunt zelf aangeven welke dagdelen je beschikbaar bent en aan de hand daarvan word je ingeroosterd. Ook kun je extra uren werken naast je vaste cliënten. ThuiszorgInHolland probeert zoveel mogelijk aan jouw beschikbaarheid tegemoet te komen.

Wijkgericht werken

De meeste cliënten van ThuiszorgInHolland wonen in de buurt van jouw eigen woonadres. Hierdoor hoef je niet langs kantoor te gaan en kun je direct vanuit je huis naar de cliënten toe. Dit kan meestal zelfs op de fiets en hiervoor ontvang je een dagvergoeding.

Medewerkersportaal

Op jouw eigen medewerkersportaal bij ThuiszorgInHolland kun je onder andere het werkrooster inzien en invullen. Hierop zie je dus naar welke cliënt je moet wanneer en waar deze cliënt woont. ThuiszorgInHolland vindt het belangrijk dat hun personeel gemakkelijk toegang heeft tot deze informatie.

Contact

Lijkt het jou wat om als huishoudelijke hulp aan de slag te gaan bij ThuiszorgInHolland? Neem dan een kijkje op de website van ThuiszorgInHolland. Hier vind je meer informatie over de functie en de organisatie zelf. Solliciteren kan online via de website, maar je mag ook bellen of mailen.

Contact opnemen kan op drie manieren: via Live chat op de website, via het e-mailadres info@thuiszorginholland.nl of via het telefoonnummer 088 – 99 11 300.

Bij ThuiszorgInHolland ga je aan de slag in een dankbare functie waarbij zowel de cliënt als jijzelf er beter van wordt. Het is een flexibele, parttime baan waarbij je veel zelfstandigheid hebt. Neem gerust contact met ons op om te kijken of deze functie bij jou past!

Gerelateerde links:

ThuiszorgInHolland is aangesloten bij de cao VVT. De huishoudelijke hulp is ingedeeld in de specifieke salarisschaal voor hulp bij het huishouden. Het bruto loon ligt tussen de € 11,89 en € 14,77 per uur. Naast dit uurloon ontvangt de huishoudelijke hulp een fietsvergoeding van netto € 1,23 per dag. In periode 5 van ieder jaar wordt er 8% vakantiegeld uitgekeerd en in periode 11 van ieder jaar 8,33% eindejaarsuitkering.

Per 1 maart 2023 zal er een volgende CAO verhoging plaatsvinden, waarbij het bruto uurloon tussen de € 12,25 en € 15,22 komt te liggen. Voor meer informatie over het werken in de thuiszorg, zie hoe is het werken in de thuiszorg?

Als je graag hulp bij het huishouden wilt worden, dan kun je in de (online) vacatures veelal lezen dat er meestal om mensen gevraagd wordt die ervaring met huishoudelijke taken hebben. Die geheel zelfstandig kunnen werken en het helpen van mensen als een prioriteit stellen.

Het opleidingsniveau is in dit geval niet altijd even belangrijk. Zolang jij maar kunt aantonen dat je over de juiste instelling beschikt en de vaardigheden om het werk zelfstandig goed te verrichten. Je moet daarnaast uiteraard in de buurt van het werkgebied van de werkgever wonen. Plus de Nederlandse taal spreken en verstaan en de beschikking over een smartphone hebben.

Je moet natuurlijk sociaal zijn, mensen willen helpen en verzorgen. Dit betekent ook met mensen samenwerken en ze soms iets bijbrengen. De thuiszorg is dienstverlenend werk die vooral servicegericht is. Het is daarnaast fysiek werk waarbij je vuil kunt worden.

Het is in de thuiszorg, en zeker als hulp bij het huishouden, belangrijk dat je geordend en netjes bent. En dat je volgens afspraak jouw werk verricht door met de fiets naar je cliënten toe te gaan.

Hoe zorgt ThuiszorgInHolland voor CAO VVT 2023-conforme salaris/arbeidsvoorwaarden voor huishoudhulpen?

ThuiszorgInHolland hecht veel waarde aan haar medewerkers. Daarom wil de organisatie er zeker van zijn dat haar huishoudhulpen de salarissen en arbeidsvoorwaarden krijgen die conform zijn aan de CAO VVT 2023. Dit is nodig omdat dit helpt om de kwaliteit van de dienstverlening te borgen en te verbeteren. ThuiszorgInHolland zorgt er daarom voor dat haar huishoudhulpen voldoen aan de eisen van deze CAO en dat zij beloond worden conform deze CAO.

Sociale vaardigheden en een dienstverlenende instelling

Een van de belangrijkste eisen van de CAO VVT 2023 is dat huishoudhulpen wijkgericht werken en beschikken over sociale vaardigheden. ThuiszorgInHolland zorgt ervoor dat haar huishoudhulpen beschikken over deze vaardigheden. Ook hecht de organisatie veel waarde aan een dienstverlenende instelling. Dit betekent dat elke cliënt die gebruikmaakt van de diensten van ThuiszorgInHolland verzekerd is van een vriendelijke, behulpzame en professionele huishoudhulp.

Hoe werken de huishoudhulpen?

De huishoudhulpen van ThuiszorgInHolland werken zelfstandig. Zij volgen de afspraken die zijn gemaakt met de cliënt en de richtlijnen die zij vanuit ThuiszorgInHolland ontvangen. Hierbij kunnen zij altijd rekenen op ondersteuning van de zorgcoördinatoren en kantoormedewerkers.

Flexibel werken als huishoudhulp

De huishoudhulpen van ThuiszorgInHolland werken op basis van een flexibel, parttime rooster. Zij geven zelf aan welke dagdelen zij beschikbaar zijn en aan de hand daarvan worden er cliënten ingepland. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om extra uren te werken en in te vallen voor zieke collega’s.

Wat kan men verwachten als cliënt van ThuiszorgInHolland?

ThuiszorgInHolland biedt haar cliënten huishoudelijke ondersteuning. Dit betekent dat cliënten wekelijks of tweewekelijks een aantal uren huishoudelijke ondersteuning ontvangen. Dit zorgt voor een schoon en leefbaar huis en draagt bij aan het levensgeluk van de cliënt. Verder werkt ThuiszorgInHolland wijkgericht, wat betekent dat de huishoudhulpen vanuit huis direct naar de cliënten gaan. Dit scheelt reistijd en kosten.

Hoe regelt ThuiszorgInHolland de ondersteuning van cliënten?

ThuiszorgInHolland zorgt ervoor dat cliënten zelf kunnen aangeven welke dagdelen zij ondersteuning willen ontvangen. Op basis van deze wensen wordt er een huishoudhulp ingeroosterd. Daarnaast maakt de organisatie gebruik van een medewerkersportaal waarop de huishoudhulp kan zien naar welke cliënt zij moet gaan en waar deze cliënt woont.

Extra ondersteuning nodig?

Wanneer een cliënt extra ondersteuning nodig heeft, bijvoorbeeld bij ziekte van de huishoudhulp, dan doet ThuiszorgInHolland haar best om dit op te lossen. Er worden dan andere huishoudhulpen ingeschakeld om de ondersteuning over te nemen.

Werken als huishoudhulp bij ThuiszorgInHolland

ThuiszorgInHolland biedt huishoudhulpen een flexibele parttime baan waarbij zij over een dienstverlenende instelling dienen te beschikken en sociaal vaardig moeten zijn. Wil jij werken bij ThuiszorgInHolland? Neem dan eens een kijkje op de website.

Extra informatie over ThuiszorgInHolland voor huishoudhulpen

Wil jij meer weten over ThuiszorgInHolland en wat deze organisatie voor jou kan betekenen als huishoudhulp? Neem dan eens een kijkje op onze website, waar je alle informatie vindt die je nodig hebt. Heb je vragen, opmerkingen of ben je geïnteresseerd in een baan als huishoudhulp bij ThuiszorgInHolland? Neem dan gerust contact met ons op via onze live chat of via info@thuiszorginholland.nl. Of bel ons op 088 – 99 11 300.

Handige links

—–

Meer laden