Een veelgestelde vraag

Hoe neem je contact op met Eefke Thuishulp?

Je kunt op verschillende manieren contact opnemen met Eefke Thuishulp. Het centrale nummer van het hoofdkantoor is 088-2340010. Ook zijn er nog andere telefoonnummers om contact mee op te nemen die meer specifiek zijn gericht op de verschillende regio’s. Je vind de telefoonnummers van Eefke Thuishulp via deze link: https://www.eefke.nl/contact/

Ook kun je contact opnemen via een contactformulier. Het contactformulier vind je via bovengenoemde link. Met dit contactformulier zal Eefke Thuishulp binnen enkele werkdagen contact met je opnemen via je mailadres wat je hier achterlaat.

Wil je dit onderwerp op je gemak nalezen? Dat kan! Download dan hieronder het PDF document.

Gerelateerde veelgestelde vragen

Over het algemeen wil iemand werk verrichten dat ertoe doet en waar men gelukkig van wordt. Het gaat hier om werk dat men leuk vindt en dat interessant plus zinvol is. Vooral dit laatste speelt in als huishoudelijke hulp een extra grote rol. Bijna alle personen die in de zorg werken, doen dit dan ook uit hun persoonlijke motivatie om mensen te helpen en halen daar voldoening uit.

De vergrijzing onder de Nederlandse bevolking zal de komende jaren sterk toenemen. De zorg voor ouderen verschuift daarnaast steeds meer naar een zorg aan huis. De meeste ouderen zullen lang zelfredzaam zijn, maar er zijn ook ouderen die thuis een ondersteuning of zorg nodig hebben. Voor het aantal mensen dat ondersteuning thuis nodig heeft zijn veel medewerkers nodig.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de thuiszorg nu al één van de sectoren is waar de krapte op de arbeidsmarkt het meest zichtbaar is. Het tekort aan de juiste arbeidskrachten is in deze sector is dan ook zeer groot.

Ondanks dat de zorgsector problemen van een hoge werkdruk met stress ondervindt, blijft het voor veel zorgmedewerkers ontzettend belangrijk dat ze iets goeds voor andere mensen doen.

Een medewerker thuiszorg oftewel thuishulp in Nederland verdient een gemiddeld landelijke salaris in de buurt van de € 12 per uur. Een huishoudelijke medewerker (m/v) van ThuiszorgInholland krijgt per uur ongeveer hetzelfde of meer betaald.

Op basis van de inzetbaarheid tot maximaal 24 uur per werkweek, zal het uurloon bij ThuiszorgInholland voor een thuishulp tussen de € 12,46 en € 14,77 bruto bedragen. Dit is zonder een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.

Op het internet is het gemiddeld jaarsalaris dat in de online thuiszorg vacatures aangeboden wordt op dit moment bijna € 24.000. Maar in deze vacatures staat ook dat de startsalarissen vaak lager uitvallen dan het gemiddeld jaarsalaris.

De salarissen zijn bovendien afhankelijk van de thuiszorg werkzaamheden die er uitgevoerd worden. Een verpleegkundige zal met zijn of haar verantwoordelijkheid en gevolgde opleiding meer geld verdienen dan een helpende of een huishoudelijke hulp. Dit wordt via de functiegroepen in de FWG van de Cao VVT gerangschikt.

En omdat alle medewerkers in de thuiszorg een belangrijke rol in het leven van veel hulpbehoevenden spelen, verdienen ze natuurlijk ook eerlijke arbeidsvoorwaarden. Een thuiszorgmedewerker met een jarenlange werkervaring zal in dit geval meer dan een startende thuiszorgwerker verdienen. Dit hogere loon is zo een natuurlijke blijk van waardering van een goede werkgever.

Het werk als hulp bij het huishouden is heel dankbaar werk. Als zorgprofessional ben je dan ook één van de hoekstenen binnen onze zorgzame maatschappij.

Sommigen personen denken dat het werken als hulp bij het huishouden saai is. Maar dat is absoluut niet zo. Het is zonder twijfel leuk en afwisselend. Het is bovendien fijn dat je iemand in zijn of haar persoonlijke omgeving van dienst kan zijn.

Het werken in de zorg kan daarnaast ook gezellig zijn. En af en toe een grapje maken hoort er uiteraard ook bij! Veel hulpen vinden ook dat hun werk belangrijk is. Je bouwt immers een fijne band met jouw cliënten op. De cliënten staan al uit te kijken naar jouw komst. Jij bent voor hen een luisterend oor en bij sommige cliënten zelfs de enige persoon die daar over de vloer komt!

Het werken als huishoudelijke hulp bij Thuiszorg In Holland is een super flexibele, parttime baan. Je kunt in veel gevallen zelf compleet jouw uren inplannen. En de zorg die er gewoonlijk verleend wordt, vindt overdag van maandag tot en met vrijdag plaats. Zo heb je door de week en in het weekend nog voldoende tijd om je leven naar wens met andere activiteiten in te vullen.

Een thuishulp/zorghulp niveau 1 valt volgens de Cao VVT 2022-2023 van de branche onder de FWG 15 schaal. Het minimale en maximale bruto uurloon bedroeg in 2021 € 10,45 t/m € 11,68.

De nieuwe salaristabellen en meer informatie over de Cao VVT van 2022 is te vinden onder www.aovvt.nl.

Als je graag hulp bij het huishouden wilt worden, dan kun je in de (online) vacatures veelal lezen dat er meestal om mensen gevraagd wordt die ervaring met huishoudelijke taken hebben. Die geheel zelfstandig kunnen werken en het helpen van mensen als een prioriteit stellen.

Het opleidingsniveau is in dit geval niet altijd even belangrijk. Zolang jij maar kunt aantonen dat je over de juiste instelling beschikt en de vaardigheden om het werk zelfstandig goed te verrichten. Je moet daarnaast uiteraard in de buurt van het werkgebied van de werkgever wonen. Plus de Nederlandse taal spreken en verstaan en de beschikking over een smartphone hebben.

Je moet natuurlijk sociaal zijn, mensen willen helpen en verzorgen. Dit betekent ook met mensen samenwerken en ze soms iets bijbrengen. De thuiszorg is dienstverlenend werk die vooral servicegericht is. Het is daarnaast fysiek werk waarbij je vuil kunt worden.

Het is in de thuiszorg, en zeker als hulp bij het huishouden, belangrijk dat je geordend en netjes bent. En dat je volgens afspraak jouw werk verricht door met de fiets naar je cliënten toe te gaan.

Je zorgt samen met de cliënt voor een schoon en leefbaar huis. Dit houdt in dat alle huishoudelijke taken van een thuishulp in de leefvertrekken van een woning uitgevoerd worden. Dit zijn de ruimtes die dagelijks of in ieder geval meerdere keren per week gebruikt worden. De aangrenzende hal, overloop en trap vallen daar ook onder.

De ruimtes van de woning die niet onder het dagelijks gebruik vallen. Of die niet een aantal keer per week gebruikt worden, vallen dan onder incidentele taken. Dit zijn allemaal werkzaamheden die in het zorgplan beschreven staan.

Het is daarnaast ook belangrijk om te weten dat het altijd om de ‘binnenkant’ van een huis gaat. Dat betekent dus automatisch dat het onderhoud van een tuin, de stoep buiten aanvegen, of de ramen aan de buitenzijde lappen niet onder de huishoudelijke ondersteuning vallen.

Mogelijke taken zoals kleine boodschappen in de buurt doen, de auto wassen, of meehelpen bij een verhuizing horen dus ook niet tot de standaardtaken van een huishoudelijke hulp. Dat geldt ook voor het voorbereiden van voedsel en andere hulp van de thuiszorg.

Als er daarnaast bijvoorbeeld hulp bij het eten nodig is. Assistentie bij het douchen, aankleden of een toiletbezoek. Dan kan dit uiteraard ook via de thuiszorg. Maar dit is echter geen huishoudelijke ondersteuning, maar is hulp bij de persoonlijke verzorging. Dat valt dus niet onder de taken van een thuishulp, maar is voor een andere thuiszorgwerker.

Er wordt uitgegaan van maximaal 24 uur per week. Dit biedt je zo een ideale baan om te combineren met een studie, jouw gezin of mogelijk tijdrovende hobby s

Als huishoudelijke hulp of medewerker thuiszorg in loondienst verdiende je volgens het internet in 2021 een gemiddeld minimumloon van € 10,18 per uur. Maar op basis van werkervaring verdien je uiteraard meer. Na 1 jaar werkervaring kan dit gemiddeld tot € 12,10 per uur oplopen. En 2 tot 9 jaar werkervaring levert gemiddeld € 12,50 per uur op.

Als je echter naar de Cao VVT van 2022-2023 kijkt, dan verdient een thuishulp niveau 1 medewerker in de bijbehorende FWG 15 loonschaal minimaal € 12,10.

Bij ThuiszorginHolland bedraagt het uurloon echter direct al € 12,46. En dit kan daarna tot € 14,77 bruto oplopen. Dat is nog zonder een 8% vakantietoeslag en de 8,33% eindejaarsuitkering bonus. Vergeet daarnaast ook de fietsvergoeding van € 1,23 netto per gewerkte dag niet!

De juiste huishoudelijke ondersteuning kan bijzonder belangrijk zijn om een cliënt zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Want sommige cliënten hebben net iets meer hulp dan andere cliënten nodig om in de samenleving mee te doen.

Zij hebben vaak begeleiding nodig om hun huishouden structuur te geven, aangezien zij dit niet zelf meer kunnen doen. Denk hierbij aan cliënten met een verstandelijke beperking, psychiatrische problemen of beginnende dementie.

Als er een ondersteuning bij het huishouden nodig is, dan kan dit via de gemeente aangevraagd worden. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt er immers via de gemeente voor dat mensen zo lang mogelijk in hun huis kunnen blijven wonen.

Er zijn voor dat doel drie categorieën van huishoudelijke ondersteuning:

Categorie 1. Huishoudelijke ondersteuning (HO) of Huishoudelijke hulp 1 (HH1)
Dit is enkel een ondersteuning bij het schoonmaken van een woning. Deze ondersteuning kan uit licht of zwaar huishoudelijk werk bestaan. Maar ook de verzorging van bijvoorbeeld was- en strijkgoed.

Categorie 2. Huishoudelijke ondersteuning plus (HO+) of Huishoudelijke hulp 2 (HH2)
Bij deze ondersteuning is er naast de standaard huishoudelijke ondersteuning ook mogelijk een specifieke hulp bij de organisatie van een huishouding of wellicht extra hulp bij de verzorging van kinderen.

Categorie 3. Huishoudelijke ondersteuning zorgstudio (HOZ)
Deze categorie geldt alleen voor personen die in een verzorgingshuis zelfstandig een kamer huren. Deze ondersteuning is dan enkel een zorg in natura. De zorgaanbieder bepaalt in dit geval hoe er zorg verstrekt wordt en zorgt daarbij ook voor de administratie.

Bij de HO+ ondersteuning wordt er actief geholpen een huishouden te organiseren. De thuishulp denkt in deze gevallen mee over wat er precies in huis moet gebeuren. De huishoudelijke hulp kan in dit geval iemand ook leren hoe bepaalde huishoudelijke klussen uitgevoerd moeten worden. Of helpt mee met het wassen van de kleding.

De huishoudelijke begeleiding zal in dit soort gevallen ook uit het signaleren van bepaalde situaties bestaan. De hulp bij het huishouden functioneert dan ook als ‘de ogen en oren’ van die cliënt. Als de hulp bij het huishouden veranderingen bij deze cliënt of in het huishouden constateert, dan moet dit gemeld worden zodat de juiste hulp voor deze persoon ingezet kan worden.

Enkele omstandigheden waaraan gedacht kan worden is het zien of een persoon zichzelf vervuilt. Of dat er eten in de koelkast ligt wat (ver) over de datum is. Er zou ook geconstateerd kunnen worden dat een individu aan het verzamelen slaat.

Naast het feit dat je als hulp bij het huishouden vaak op de fiets naar je cliënten gaat, is het huishoudelijk werk over het algemeen zwaar lichamelijk werk. Het is bovendien, naast de kennis en kunde om precies te weten hoe je iets goed schoonmaakt, van belang dat je weet hoe je dit verstandig en veilig aanpakt.

Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je met de juiste materialen werkt die door de cliënt aangeschaft moeten worden. ThuiszorgInHolland heeft verschillende instructiefilms ontwikkeld om te weten hoe deze materialen precies gebruikt moeten worden en hoe je het beste kan schoonmaken. Daarnaast zijn er ook belangrijke tips over hoe je moet tillen en bukken.
Zeker als er 3 uur lang achter elkaar bij iemand huishoudelijke hulp aangeboden wordt, kan het zwaar werk zijn als dit twee keer op een dag bij afzonderlijke cliënten moet gebeuren. Dit is dan ook de reden waarom iemand als hulp bij het huishouden maximaal 24 uur per week werkt.

Laad meer