Een veelgestelde vraag

Hoe kan ik mij als huishoudelijke hulp beschermen tegen blessures en andere gezondheidsrisico’s?

Bij ThuiszorgInHolland begrijpen we dat het belangrijk is om jezelf te beschermen tegen blessures en andere gezondheidsrisico’s tijdens het uitvoeren van huishoudelijke taken. Om dit te waarborgen, adviseren we de volgende maatregelen:

1.Ergonomie: Let op je lichaamshouding bij het uitvoeren van taken zoals schoonmaken, ramen lappen binnen en sanitair reinigen. Vermijd langdurig voorovergebogen staan of zware voorwerpen tillen zonder je knieën te buigen. Gebruik hulpmiddelen zoals een goede stofzuiger met een verstelbare steel en een ergonomische mop.
2.Beschermende uitrusting: Draag geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen, om je huid te beschermen tegen irriterende schoonmaakmiddelen en allergenen. Gebruik indien nodig een mondkapje om inademing van stof en andere deeltjes te voorkomen.
3.Veilig gebruik van producten: Lees altijd de instructies op de verpakking van schoonmaakmiddelen en volg deze op. Bewaar chemicaliën op een veilige plaats en buiten het bereik van kinderen.
4.Pauzes: Neem regelmatig korte pauzes om te voorkomen dat je overbelast raakt en om spierpijn en vermoeidheid te verminderen. Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om te rusten en te herstellen tussen de werkzaamheden door.
5.Training en ondersteuning: Bij ThuiszorgInHolland krijgen onze huishoudelijke hulpen de nodige training en begeleiding om hun werkzaamheden op een veilige en efficiënte manier uit te voeren. Aarzel niet om hulp of advies te vragen aan je leidinggevende of collega’s.

Door deze tips op te volgen, kun je het risico op blessures en gezondheidsproblemen minimaliseren terwijl je werkt als medewerker thuiszorg. Bij ThuiszorgInHolland staat jouw veiligheid en welzijn voorop.

Wil je dit onderwerp op je gemak nalezen? Dat kan! Download dan hieronder het PDF document.

Gerelateerde veelgestelde vragen

Bij ThuiszorgInHolland heeft een huishoudelijke hulp diverse taken en verantwoordelijkheden. Het primaire doel is het ondersteunen van cliënten bij het uitvoeren van huishoudelijke taken. Hieronder vallen onder andere schoonmaken, ramen lappen binnen en sanitair reinigen. Ook het afstoffen van meubels en andere oppervlakken hoort bij de werkzaamheden.

Als medewerker thuiszorg bij ThuiszorgInHolland ben je er niet alleen voor het schoonhouden van de woning, maar bied je ook thuisondersteuning aan cliënten. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je helpt met het organiseren van het huishouden of advies geeft over schoonmaaktips.

ThuiszorgInHolland streeft ernaar om een goede match te maken tussen cliënten en huishoudelijke ondersteuning, zodat er een prettige werksfeer ontstaat. Ben je geïnteresseerd in een vacature als hulp in de huishouding bij ThuiszorgInHolland? Houd dan onze website in de gaten voor actuele vacatures en sollicitatiemogelijkheden.

Bij ThuiszorgInHolland is het zeker mogelijk om als huishoudelijke hulp te werken met cliënten die een specifieke zorgvraag hebben, zoals dementie. Onze medewerkers in de thuiszorg worden getraind om met verschillende situaties en behoeften om te gaan. Hierdoor kunnen zij de benodigde ondersteuning bieden aan cliënten met uiteenlopende zorgvragen.

Bij het werken met dementerende cliënten is het belangrijk dat je als schoonmaker goed kunt inspelen op hun behoeften en een prettige, vertrouwde sfeer weet te creëren. ThuiszorgInHolland biedt hiervoor passende trainingen en begeleiding aan onze medewerkers, zodat zij de best mogelijke zorg kunnen bieden.

Bekijk onze vacature thuishulp voor meer informatie over de mogelijkheden om te werken met specifieke zorgvragen en solliciteer direct als je geïnteresseerd bent in deze uitdagende en waardevolle bijbaan.

Ben jij op zoek naar een baan als thuiszorg medewerker, huishoudelijke hulp of schoonmaker in de regio Amsterdam? Dan is ThuiszorgInHolland op zoek naar jou!
Als thuiszorg medewerker kun je flexibel werken, op basis van wanneer jij beschikbaar bent. Onze beloning varieert van €12,25 tot €15,22 bruto per uur, afhankelijk van jouw ervaring.
Daarnaast krijg je 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
Ook kun je geld verdienen terwijl je beweegt, want we bieden een fietsvergoeding van €1,33 netto per gewerkte dag.

Het werk is wijkgericht, dus je werkt lekker dicht bij huis. Hierdoor kun je echt iets betekenen voor je medemens.
Daarnaast kun je zelfstandig werken, in overleg met de cliënt en er is een ondersteuningsplan beschikbaar.

Om in aanmerking te komen voor deze baan, is het noodzakelijk dat je woont in Amsterdam en beschikt over een mobiele telefoon met internet.
We verwachten ook dat je betrouwbaar, respectvol, behulpzaam bent en goed Nederlands spreekt en verstaat.

Dus, ben jij per direct op zoek naar een parttime baan als huishoudelijke hulp of schoonmaker?
Kijk dan nu naar onze vacatures in de thuiszorg en maak deel uit van ons team van huishoudelijke medewerkers.
Hierdoor kun je je salarisschaal binnen de CAO VVT huishoudelijke hulp

Bij ThuiszorgInHolland zijn de belangrijkste competenties van een huishoudelijke hulp onder andere: schoonmaken, thuisondersteuning en sanitair reinigen. Onze medewerkers in de thuiszorg zijn deskundig op het gebied van huishoudelijke taken en zorgen voor een prettige, hygiënische leefomgeving. Wij bieden ondersteuning bij het schoonhouden van de woning, zoals het reinigen van sanitair en het afstoffen van meubels. Tevens staan onze medewerkers klaar om onze cliënten bij te staan met thuisondersteuning, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Naast de eerdergenoemde competenties, zijn er nog enkele andere belangrijke vaardigheden die we bij ThuiszorgInHolland van onze huishoudelijke hulpen verwachten. Zo is het van belang dat onze medewerkers communicatief vaardig zijn en goed kunnen omgaan met de wensen en behoeften van onze cliënten. Het opbouwen van vertrouwen en het bieden van een luisterend oor zijn essentieel in de relatie tussen de huishoudelijke hulp en de cliënt. Flexibiliteit is ook een gewaardeerde eigenschap bij ThuiszorgInHolland. Onze medewerkers moeten zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden en inspelen op de individuele behoeften van onze cliënten. Dit kan variëren van het ondersteunen bij huishoudelijke taken tot het bieden van gezelschap en emotionele ondersteuning.

Bij ThuiszorgInHolland vervult de coördinator een cruciale functie in het organiseren en ondersteunen van onze diensten op het gebied van thuisondersteuning, schoonmaken en huishoudelijke hulp. De coördinator is verantwoordelijk voor het plannen en inzetten van de medewerkers thuiszorg, het onderhouden van contact met cliënten en het waarborgen van de kwaliteit van de geleverde diensten. Daarnaast speelt de coördinator een belangrijke rol bij het behandelen van eventuele klachten en het oplossen van problemen die kunnen ontstaan tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden, zoals ramen lappen binnen of sanitair reinigen.

Ben je op zoek naar een uitdagende baan in de thuiszorg in Breda? Dan is het werken als huishoudelijke hulp bij ThuiszorgInHolland wellicht iets voor jou.
Bij ons staat de kwetsbare doelgroep centraal en werk je samen met betrokken collega’s om hen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen.

Als huishoudelijke hulp bij ThuiszorgInHolland ben je sociaal ingesteld, heb je een flexibele instelling en weet je van aanpakken.
Respect en vertrouwen zijn belangrijke kernwaarden voor ons en dit dragen wij uit, zowel bij onze cliënten als bij onze collega’s.

Wij bieden een flexibele parttime baan waarbij je zelf aangeeft welke vaste dagdelen je beschikbaar bent.
Wij proberen hier zo goed mogelijk op in te spelen en kun je ook extra uren werken.
Ons werk is dienstverlenend en sociaal vaardigheden zijn daarom belangrijk.

Wij werken wijkgericht en je gaat direct vanaf je woonadres naar de cliënten, zonder tussenkomst van het kantoor.
Werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 07:30 en 17:00 en zaterdagochtend tussen 07:30 en 12:00.
Je kunt ook gebruik maken van onze medewerkersportaal om je werkrooster in te zien en via de TIH Academie kun je jouw kennis en kunde verbeteren.

Als je een passie hebt voor huishoudelijk werk en cliënten wil ondersteunen, dan is het werken als huishoudelijke hulp bij ThuiszorgInHolland wellicht iets voor jou.
Laat je informeren, enthousiasmeren en solliciteer!

Bij ThuiszorgInHolland bieden we diverse mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen als huishoudelijke hulp. Om te beginnen kun je deelnemen aan trainingen en workshops op het gebied van schoonmaaktips, sanitair reinigen en ramen lappen binnen. Deze trainingen helpen je om je vaardigheden te verbeteren en efficiënter te werken in de thuiszorg.

Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de thuiszorgbranche. Regelmatig overleg met je leidinggevende en collega’s kan je helpen om je kennis up-to-date te houden en eventuele vragen te stellen. ThuiszorgInHolland stimuleert het delen van kennis en ervaringen tussen medewerkers.

Ten slotte kun je bij ThuiszorgInHolland doorgroeien naar een hogere schaal thuiszorg, afhankelijk van je prestaties en ervaring. Door je inzet en toewijding te tonen, kun je in aanmerking komen voor een promotie binnen de organisatie.

Bij ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid van onze huishoudelijke hulpen, hanteren wij als ThuiszorgInHolland een zorgvuldig beleid. Wij streven ernaar om onze medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen en te begeleiden bij hun herstel.

Ten eerste wordt er altijd contact gehouden tussen de medewerker en de thuiszorg coördinator om de situatie te monitoren en eventuele vervanging te regelen. Daarnaast bieden wij, indien nodig, thuisondersteuning en begeleiding aan om te zorgen voor een spoedig herstel. We werken nauw samen met bedrijfsartsen en andere professionals om ervoor te zorgen dat onze medewerkers de juiste zorg ontvangen.

Bij langdurige arbeidsongeschiktheid wordt er gekeken naar mogelijkheden voor re-integratie, eventueel in aangepaste vorm of met een andere functie binnen onze organisatie. Als dit niet mogelijk is, wordt de medewerker begeleid in het zoeken naar passend werk buiten ThuiszorgInHolland.

Om te zorgen dat onze huishoudelijke hulpen gezond en veilig kunnen werken, bieden wij scholing en trainingen aan op het gebied van schoonmaaktips, ergonomie en veiligheid. Zo blijven onze medewerkers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen ze hun werkzaamheden op een verantwoorde manier uitvoeren.

Wilt u meer weten over werken bij ThuiszorgInHolland? Bekijk dan onze vacatures en sollicitatiemogelijkheden op onze website.

Wanneer je op zoekt bent naar een baan in de thuiszorg in de regio Amsterdam. Dan is ThuiszorgInHolland op zoek naar jou! Als huishoudelijke hulp kun je bij ons een fijne, flexibele baan vervullen waarin je cliënten in hun eigen omgeving ondersteunt.
Wij bieden diverse vacatures voor parttime medewerkers en zijn op dit moment per direct op zoek naar mensen die deze verantwoordelijke taak op zich willen nemen.

Als thuiszorg medewerker bij ons maak je deel uit van een hecht team dat zich inzet voor de zorg van onze cliënten.
Je werkt parttime en kunt je uren in overleg met ons inplannen. Hierdoor is het ook mogelijk om deze baan als bijbaan naast je studie of andere activiteiten te vervullen.

Deze baan als huishoudelijke hulp is zeker niet saai. Je bouwt een fijne band op met je cliënten en bent voor hen een vertrouwd gezicht.
Bovendien vinden wij gezelligheid en een grapje maken belangrijk in het werk.

Ben je enthousiast geworden en op zoek naar een vacature in de thuiszorg?
Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren bij ThuiszorgInHolland.
Het salaris is conform CAO VVT thuiszorg afhankelijk van je ervaring.
Wij kijken ernaar uit om jouw sollicitatie te ontvangen!

Bij ThuiszorgInHolland begrijpen we het belang van een evenwichtige werk-privébalans voor onze huishoudelijke hulpen. Daarom hanteren we flexibele werktijden, zodat onze medewerkers in de thuiszorg hun uren kunnen aanpassen aan hun persoonlijke situatie. We bieden ook vacatures voor thuishulp op zowel parttime als fulltime basis, zodat onze schoonmaaksters in de thuiszorg zelf kunnen kiezen hoeveel uur ze willen werken.

Daarnaast zorgen we voor een heldere communicatie en duidelijke afspraken met zowel onze huishoudelijke hulpen als onze cliënten. We zorgen ervoor dat de thuisondersteuning die we bieden, goed aansluit bij de behoeften van de huishoudelijke hulp en de cliënt, en dat er geen onredelijke eisen worden gesteld.

Ten slotte bieden we bij ThuiszorgInHolland ondersteuning en training aan onze medewerkers in de thuiszorg om hen te helpen groeien en ontwikkelen in hun rol. Dit zorgt niet alleen voor tevreden medewerkers, maar ook voor een betere dienstverlening aan onze cliënten.

Laad meer